paradicsom | 1 darab |
---|---|
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
zöld kaliforniai paprika | 1 darab |
fekete kagyló | 300 gramm |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 1 darab |
fűszerpaprika | 1 teáskanál |
száraz fehérbor | 100 milliliter |
közepes vöröshagyma | 1 darab |
nagy garnélarák | 200 gramm |
tintahal | 100 gramm |
vénuszkagyló | 250 gramm |
paella rizs | 200 gramm |
sáfrányszál | 2 darab |
Tenger gyümölcsei paella a Főételek kategóriában
Oldjunk fel fél liter forró vízben egy csirkehúsleves kockát. Tartsuk forrón. Vágjuk finomra a fokhagymát, kaliforniai paprikát és a paradicsomot. Vágjuk darabokra a tintahalat. Pirítsuk meg a fokhagymát és a kaliforniai paprikát 2 ek olíva olajban. Adjuk hozzá a tintahalat és a paradicsomot, pároljuk 4-5 percig. Adjuk hozzá a rizst, öntsük hozzá a bort. Hagyjuk elpárologni.
Kezdjük hozzáadni a levest adagonként, hagyjuk, hogy a rizs mindig fölszívja, majd utána adjuk hozzá a következő adagot. Adjuk hozzá a paprikát és a sáfrányt 10 perccel azután, hogy elkezdtük hozzáadni a levest.
Mikor a rizs megpuhult, hozzáadhatjuk a kagylókat. Főzzük kis lángon további 5 percig. Tálaljuk sok-sok friss zöldpetrezselyemmel.