Teljfölös, zöldbabos sertésraguleves
Teljfölös, zöldbabos sertésraguleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • zöldbab - 10 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • burgonya - 30 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • búzaliszt - 1 evőkanál
  • köménymag - 8 mag
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • apróhús - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A sertéshúst kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát.
  2. Beletesszük a húst és megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a köménymagot, a pirospaprikát, az ételízesítőt és sózzuk.
  3. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és puhára főzzük. Külön edényben a zöldbabot is megfőzzük. Ezeket mind a húshoz adjuk a levükkel együtt.
  4. A lisztet tejföllel elkeverjük és a leveshez öntjük.
  5. Összeforraljuk és tálalhatjuk.