Feltöltve:

Teljes kiőrlésű tönkölybúza cipó

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt50 dekagramm
hántolt napraforgómag10 dekagramm
hántolt tökmag5 dekagramm
szezámmag a tetejére1 kevés
Ráma2 dekagramm
1 kávéskanál
instant sütőélesztő1 csomag
langyos víz, és még amennyit a tészta felvesz300 milliliter
teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A teljes kiőrlésű liszthez hozzáadom az instant élesztőt, a sót, a tökmagot, a napraforgómagot. A Ramára ráöntök 300 ml vizet és beteszem a mikróba kb. 1 percre, majd ezt is hozzáöntöm, és géppel közepes keménységű tésztát dagasztok, ha szükséges még langyos vizet öntök hozzá. Meleg helyen duplájára kelesztem, majd átgyúrom, cipót formázok belőle, tetejét megkenem vízzel és megszórom szezámmaggal. Ezután beleteszem egy megfelelő méretű (kb. a duplájára fog nőni a cipó) sütőzacskóba, mindkét szélét lezárom. A sütőt 220 fokra előmelegítem, a cipót a melegedő sütő tetejére teszem és kb. 20-30 percig kelesztem, majd forró (220 fokos) sütőben 35 perc alatt ropogósra sütöm. A sütőzacskóban nem szárad ki, nem keményedig meg a héja, hanem finom ropogós lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem