Téli zöldségleves árpagyönggyel és kolozsvári húsos szalonnával
Téli zöldségleves árpagyönggyel és kolozsvári húsos szalonnával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 teáskanál
  • víz - 1.2 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tejszín - 150 milliliter
  • fagyasztott zöldborsó - 100 gramm
  • árpagyöngy - 100 gramm
  • fagyasztott vegyes zöldség - 250 gramm
  • húsos kolozsvári szalonna - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk a kolozsvári szalonnát kis kockákra. Egy lábosban pirítsuk meg a szalonnát, ha szükséges, tegyünk hozzá egy kis margarint. Pirítsuk meg rajta a hagymát.
  2. Öntsük föl vízzel, forraljuk föl és adjuk hozzá a házias levesalapokat. majd adjuk hozzá a jól átmosott árpagyöngyöt is. Főzzük kb. 20 percet.
  3. Ezután adjuk hozzá a kiolvasztott vegyes zöldséget és főzzük kb. 5 percet. Majd adjuk hozzá a kiolvasztott zöldborsót is és főzzük további 2-3 percig.
  4. A végén adjuk hozzá a tejszínt és a frissen vágott petrezselyem zöldet. Szórjuk meg egy kis frissen őrölt fekete borssal is.