Téli vacsorák recept.
A zsemlét vízbe áztatjuk. A félbevágott gombákat és a felaprított vöröshagymát forró olajon 4 percig píritjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a darált húshoz, majd a tojást, a mustárt és a kinyomkodott zsemlét is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszát cipó formájúra gyúrjuk, de ha nem állna össze, akkor tehetünk bele egy kis zsemlemorzsát.
Kiolajozott tepsibe téve a húscipót megszórjuk az apróra vágott szalonnával és előmelegített sütőben, 175 fokon 20 percig sütjük. Mialatt sül, megtisztítjuk a burgonyát, a sárgarépákat és a póréhagymát, majd tetszőlegesen felvágjuk.
20 perc után a húscipó mellé szórjuk a burgonyát és meglocsoljuk a Knorr leveskockából készült 4 dl erőlevessel. Visszatesszük még kb 15 percre. A 15 perc letelte után mellészórjuk a répát és a póréhagymát.
Ízlés szerint lehet a köretet sózni, borsozni. Amikor a maradék zöldségeket is mellészórtuk visszatoljuk még kb. 20-25 percre.