Feltöltve:

Tejszíntes-mandulás epertorta

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tejszínkrémhez

víz (a zselatinhoz)0.5 dl
eper1 adag
eperlekvár1 darab
zselatin (fél csomag)5 gramm
vaníliás cukor2 csomag
alaposan behűtött növényi habtejszín250 milliliter
vanília aroma1 kávéskanál
citrom leve0.5 darab
mandulás likőr1.5 evőkanál
porcukor45 gramm
érett eper a krémbe125 gramm

A díszítéshez

dekorgyöngy1 darab
darált, pirított mandula1 kevés
citromfű1 darab
vaníliás cukor2 csomag
növényi tejszín2 dl
Friss eper1 kevés

A piskótához

6 tojásos mandulás piskótakarika 3-ba vágva (24 cm-es)1 darab

Elkészítés

1. lépés

Először előkészítünk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük. A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük. Elkezdjük készíteni a krémet. A 125 g epret, a porcukrot, a likőrt, a citromlevet, valamint a vanília aromát egy tálba tesszük és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk, majd ezt is félretesszük. A tejszínhabot a vaníliás cukorral egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot az epres alaphoz adunk és elkeverjük azzal. Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe. A zselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt, ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben. Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, amit vékonyan megkenünk eperlekvárral, megszórjuk eper darabokkal, majd rátesszük a krém kb. 1/3-ad részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő lekváros piskóta, a gyümölcs és a következő 1/3-ad krém, végül a harmadik lekváros piskóta, és a maradék krém. A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát eperrel és tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem