Feltöltve:

Tejszínpudingos almaszósz fokhagymás- chilis bundában rántott krinolinnal

timer 60
mood Közepes
person 7 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 evőkanál
tojás3 darab
tej1 liter
liszt15 dekagramm
alma1 kilogramm
fahéj1 darab
krinolin60 dekagramm
pudingpor2 csomag
almaszelet1 darab

Tejszínpudingos almaszósz fokhagymás- chilis bundában rántott krinolinnal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az almát a héjától megtisztítjuk, megmossuk, tetszőleges, de nagyjából egyforma méretűre feldaraboljuk. Beletesszük a kiválasztott edénybe és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Cukrozzuk attól függően, milyen édes az almánk, az egész fahéjat is hozzátehetjük, kevés citromlevet is csepegtethetünk bele. Fedővel leborítva főzzük addig, amíg meg nem puhul az alma. A tejet a tejszínes pudinggal csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a vizes almához, ezzel sűrítjük be a szószt. Amint besűrűsödött, kész az almaszósz.

2. lépés

Amíg puhul az almánk, felkarikázzuk a krinolint kb. fél cm vastagra. Az egész tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszersót, a 2-3 e.k. lisztet. Párizsiasan lesz rántva a krinolin, tehát a menet megegyezik a normál panírozási technikával, annyi különbséggel, hogy a zsemlemorzsát elhagyjuk. A tojásos massza után egyből a forró olajba tesszük és sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem