Feltöltve:

Tejszínhabos, barackos szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tojás6 darab
Cukor6 evőkanál
Liszt6 evőkanál
növényi tejszín1 liter
érett, de nem túl puha őszibarack6 darab
kókuszreszelék a szóráshoz1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét felverem kemény habbá és tovább keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Kézi habverővel gyengéden beleforgatom a lisztet. Ramával kikent és lisztezett tepsiben 190 fokon tűpróbáig sütöm (kb. 20 perc). A barackokat megtisztítom és felszeletelem, ha nagyon kemény, akkor cukros vízben kicsit megbalanszírozom, majd lecsepegtetem. A megsült és kihűlt piskótalapot három részre vágom. A tejszínt kemény habbá verem. Az alsó lapra rápakolom a barack szeleteket, majd rásimítok egy réteg tejszínt. Lehet úgy is, hogy a tejszínbe nyomkodom a barack szeleteket. Ráhelyezem a második lapot, amit vékonyan megkenek a tejszínnel és a harmadik lappal befedem. A süti tetejére rásimítok egy vékony tejszínréteget és megszórom kókuszreszelékkel. Kis időre hűtőszekrénybe teszem és csak azután szeletelem. Elkészíthető még tejszínes vanília krémmel is, de úgy már túl édes lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem