Feltöltve:

Tejszínhabos-erdei gyümölcstorta

timer 130
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma12.5 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
tojás3 darab
liszt20 dekagramm
cs.sütőpor1 darab
szárított, reszelt citromhéj0.5 csomag
és még 8 dl tejszín3 evőkanál
cs.zselatinfix1 darab
ét csoki5 dekagramm
fehér csoki5 dekagramm
cs.habfixáló1 darab
erdei gyümölcs60 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, sóval krémesre keverjük, egyenként beleütjük a tojásokat és összedolgozzuk, majd a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet is hozzáadjuk a 3 ek.tejszínnel együtt. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. 5 dl tejszínt a maradék cukorral és a zselatinfixszel kemény habbá verünk. A gyümölcsökből félreteszünk a díszítéshez, a többit a krémbe forgatjuk, és az alsó tortalapra simítjuk. Befedjük a másik lappal és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt a habfixálóval felverjük, 2/3 részével bevonjuk a tortát. A maradék tejszínből habrózsákat nyomunk a torta tetejére. A csokikat külön-külön felolvasztjuk, tepsi hátán hagyjuk megdermedni, majd forgácsokat faragunk belőle. Ezzel és a félretett gyümölcsökkel díszítjük a tortát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem