Feltöltve:

Tejszínes túrótorta eperrel

timer 0
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

eper, vagy ananász500 gramm
zselatin, vagy másfél zacskó zselatinpor10 levél
sovány túró500 gramm
tojássárgája1 darab
cukor125 gramm
citrom leve1 darab
tejszínhab0.5 liter
piskóta (három részre vágva)1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az epret a csumájától megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
    A túrót elkeverjük a tojássárgával, a cukorral, és a citromlével. A kinyomkodott, feloldott zselatint, és a keményre vert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük. A piskótalapot tálra tesszük, a túrókrém 1/3 részét rákenjük, feltesszük a másik lapot, és ugyanígy megtöltjük. Az utolsó lapot a tetejére helyezzük, lenyomkodjuk a tortát, és kívülről is bekenjük a túrókrémmel. Gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem