Feltöltve:

Tejszínes torta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
kakaó6 evőkanál
darás liszt4 evőkanál
sütőpor1 kávéskanál

A krémhez

tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
liszt2 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
eperlekvár1 darab

A mázhoz

tejszín2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
kakaó1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgát a porcukorral és a kakaóval jól kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd a tésztát Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, a tojást és a lisztet, majd sűrűre főzzük. A Ramat a porcukorral habosra keverjük, a langyosra hűlt krémhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük. A tésztát kétfelé vágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém 2/3-át, rátesszük a tetejét, arra eperlekvárt kenünk, majd a maradék krémet. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, a mázzal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem