Tejszínes tejkaramella torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • babapiskóta - 200 gramm

A krémhez

  • tejszín ízű pudingpor - 2 csomag
  • tej - 8 dl
  • kristálycukor - 10 evőkanál
  • Ráma - 10 dekagramm
  • habtejszín - 5 dl
  • Dr. Oetker Expressz zselatin fix - 2 csomag

A piskóta mártásához

  • cukor - 4 evőkanál
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • víz - 4 dl
  • Ráma - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Krém: A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg. Ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet, és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport, és a karamellás tejhez adjuk, majd állandóan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint, jól összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük.
  2. A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverve, vízzel felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg felolvad.
  3. A tortaformát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal, és rákenjük a krém 1/4 részét, majd megint bemártogatott piskóta, ismét krém, aztán megint mártott piskóta. Végül bevonjuk a krémmel. Tetszés szerint, tejszínnel és tortadarával díszítjük.