Feltöltve:

Tejszínes tejkaramella torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

babapiskóta200 gramm

A krémhez

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej8 dl
kristálycukor10 evőkanál
Ráma10 dekagramm
habtejszín5 dl
Dr. Oetker Expressz zselatin fix2 csomag

A piskóta mártásához

cukor4 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
kakaópor1 evőkanál
víz4 dl
Ráma5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Krém: A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg. Ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet, és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport, és a karamellás tejhez adjuk, majd állandóan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a margarint, jól összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük.

2. lépés

A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverve, vízzel felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg felolvad.

3. lépés

A tortaformát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal, és rákenjük a krém 1/4 részét, majd megint bemártogatott piskóta, ismét krém, aztán megint mártott piskóta. Végül bevonjuk a krémmel. Tetszés szerint, tejszínnel és tortadarával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem