Tejszines rázott tészta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejéhez

    • Ráma - 125 gramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 150 csapott mokkáskanál
    • tejszín - 150 gramm

    A rázott tésztához

    • búzaliszt - 300 gramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • cukor - 150 csapott mokkáskanál
    • reszelt citromhéj - 1 csomag
    • tojás - 3 darab
    • tejszín - 300 gramm

    A megszóráshoz

    • hámozott szeletelt mandula - 100 gramm

    A díszítéshez:

    • étolaj - 1 teáskanál
    • félkeserű csokoládé - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tejszínt kis edénybe tesszük. A többi hozzávalót, a Ramát, a cukrot, és a van. cukrot a tejszínhez adjuk és gyenge hőfokon felmelegítjük. Az edényt a tűzről levesszük. A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, zárható (3 l-es) tálba szitáljuk, a cukorral és a citromhéjjal elvegyítjük. A tálat a fedelével jól lezárjuk, és többször erősen (15-30 másodpercig), összerázzuk úgy, hogy a hozzávalók elvegyüljenek. Keverőkanállal, vagy habverővel az egészet még egyszer átkeverjük, a szélére tapadt tésztát is belekeverjük. A masszát (30x40 cm-es) kikent tepsibe tesszük. Alsó-felső 200 fok, légkeverés 180 fok, a sütési idő kb. 10 perc. A tejszínes masszát a tésztán elosztjuk, és mandulával megszórjuk. A tepsit újra a sütőbe tesszük, és a tésztát a fent megadott hőfokon további 15 percig sütjük. A tepsit rácsra téve, a süteményt hűlni hagyjuk. A csokibevonót kis darabokra vágjuk, és az olajjal együtt kis edényben, vízfürdőn, gyenge hőfokon simára keverjük. A már kihűlt tésztára kiskanállal csíkokat húzunk, és a csokoládét kissé szilárdulni hagyjuk.