Feltöltve:

Tejszínes piskótarolád

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojásfehérje2 darab
liszt10 dekagramm
tejszín2 dl
habfixáló1 csomag
vaníliás cukor1 csomag

A tetejére

porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy sütőpapírra 10 darab 10 centi átmérőjű kört rajzolunk, és a sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőt 200 °C-ra). A Ramát a cukorral habosra keverjük, a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. A masszát a körökbe kanalazzuk, és az előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük, majd forrón, amikor még könnyen alakítható, leemeljük a sütőpapírról. Egymás után egy kb. 3 centi átmérőjű hengerre, (például a habnyomó tartályára, vagy egy pezsgősüveg nyakára) simítjuk őket, majd megformázva lehúzzuk, és így hagyjuk kihűlni. Ezután a tejszínt felverjük, a fixálóval rögzítjük, és a vaníliás cukorral ízesítjük. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és a piskótaroládokba töltjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem