Feltöltve:

Tejszínes narancsrolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltéshez díszítéshez

cukrozott tejszínhab50 dekagramm

Párizsi krém

apróra vágott narancshéj5 dekagramm
tejszín25 cl
kakaó10 dekagramm
Ráma30 dekagramm
cukor25 dekagramm

Piskóta

liszt10 dekagramm
cukor8 dekagramm
tojás4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskótalapot sütünk és párizsi krémet készítünk: a cukrot a tejszínnel felfőzzük, és besűrítjük, erős szálpróbáig. A kakaót a főzet egy részével simára keverjük, majd visszaöntjük a főzethez. A Rama felét beletesszük, felforraljuk, és utána márványlapon lehűtjük. Hűlés után kihabosítjuk a maradék Ramával és belekeverjük a cukrozott narancshéjat. A piskótalapra rákenjük a párizsi krémet. Egy 3 cm átmérőjű rúdra, vagy csőre egy réteg sütőpapírt tekerünk, a piskóta szélére helyezzük, és feltekerjük. Hűlés után kivesszük a csövet és a papírt. A rolád közepét tejszínhabbal betöltjük, kívülről is bevonjuk tejszínhabbal, és díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0