Feltöltve:

Tejszínes narancsrolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltéshez díszítéshez

cukrozott tejszínhab50 dekagramm

Párizsi krém

apróra vágott narancshéj5 dekagramm
tejszín25 cl
kakaó10 dekagramm
Ráma30 dekagramm
cukor25 dekagramm

Piskóta

liszt10 dekagramm
cukor8 dekagramm
tojás4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskótalapot sütünk és párizsi krémet készítünk: a cukrot a tejszínnel felfőzzük, és besűrítjük, erős szálpróbáig. A kakaót a főzet egy részével simára keverjük, majd visszaöntjük a főzethez. A Rama felét beletesszük, felforraljuk, és utána márványlapon lehűtjük. Hűlés után kihabosítjuk a maradék Ramával és belekeverjük a cukrozott narancshéjat. A piskótalapra rákenjük a párizsi krémet. Egy 3 cm átmérőjű rúdra, vagy csőre egy réteg sütőpapírt tekerünk, a piskóta szélére helyezzük, és feltekerjük. Hűlés után kivesszük a csövet és a papírt. A rolád közepét tejszínhabbal betöltjük, kívülről is bevonjuk tejszínhabbal, és díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem