Feltöltve:

Tejszínes meggytorta

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt20 dekagramm
cukor16 dekagramm
tojás4 darab
Ráma10 dekagramm
citrom1 darab
magozott meggy70 dekagramm
rum1 kevés
habtejszín1 dl

Elkészítés

1. lépés

A lisztet kevés cukorral, a Ramával, 2 tojássárgával, a citrom reszelt héjával és kevés rummal összegyúrjuk, majd a tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá, és 200°C fokos előmelegített sütőben elősütjük. A meggyet 10 deka kristálycukorral és kevés vízzel addig pároljuk, ameddig levének nagy része el nem fő. Ezt a tölteléket tesszük az elősütött omlós tésztára. 2 tojássárgát 5 deka kristálycukorral felhabosítunk, és állandó kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a habtejszínt. Ezután óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a masszát a meggytöltelék tetejére öntjük, majd a tortát 180°C fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem