Feltöltve:

Tejszínes, mazsolás, diós szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola15 dekagramm
rum4 evőkanál
tojás8 darab
kristálycukor30 dekagramm
víz6 evőkanál
darált dió30 dekagramm
darált háztartási keksz15 dekagramm

Tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
finomliszt1 darab

krem

tejszín7 dl
habfixáló2 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mazsolát a rummal meglocsoljuk és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. A vizet és a rumos mazsolát hozzáadjuk. A diót a keksszel összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros masszába forgatjuk. Egyharmad kekszes diót rászórunk, majd egyharmad tojáshabot hozzáadunk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradékot ugyanígy adjuk hozzá. Tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, utána megkenjük mogyorókrémmel. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, habfixálóval rögzítjük, (a növényi tejszínhez nem kell habfixáló, mert nem fog összeesni). A tejszínt egyenletesen a tésztára kenjük, majd betakarjuk a tészta másik felével. Tetejére olvasztott csokit teszünk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem