Feltöltve:

Tejszínes mandulás szelet

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A tetejére

vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)15 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál

A locsoláshoz

Ráma12 dekagramm
Főzőtejszín2.2 dl

-

finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet36 dekagramm
kristálycukor (barna cukor is lehet)20 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
Főzőtejszín2.8 dl
tojás3 darab
sütőpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd Ramával kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk. A mandulát 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a tetejére való Ramát és tejszínt egy lábasban, kevergetve felforraljuk. A kisült, de még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, amíg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Boci szelet

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Józsi kedvence

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gesztenyés zsiráfnyak

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Boleró szelet

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Cseresznyés puttyogatós

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Hangyaboly

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Citromos joghurt tekercs

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Kinder paradiso

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Brownie

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Francia mákos krémes

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos bedobálós

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fahéjas süti

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lajcsi szelet

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sárgabarackos pite

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszibarackos piskóta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ribizlis süti

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gyerek szelet

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0