Feltöltve:

Tejszínes málnatorta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótakarikához

tojás9 darab
cukor18 dekagramm
liszt22.5 dekagramm
1 csipetnyi

Tejszínkrémhez

málna25 dekagramm
cukor8.5 dekagramm
vaníliarúd belseje, vagy 2 csomag vanillincukor1 darab
citrom leve0.5 darab
habtejszín0.5 liter
lapzselatin10 gramm

Díszítéshez

málna1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk, a 18 dkg cukorból 11 dkg-ot a sárgába teszünk, 7 dkg-ot a fehérjébe. Egy csipet sót is teszünk a fehérjébe. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy keveset átteszünk a sárgába és azt is felhabosítjuk. A tojássárgás habot a fehérjére öntjük és óvatos mozdulatokkal összekeverjük, majd az átszitált lisztet kis adagokban óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos masszához, amíg homogén nem lesz. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, valamint habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Ha kisült, a tetejét meglisztezzük és pofára fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, a szélei mentén egy éles késsel kivágjuk a formából és az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A kihűlt piskótakarikát 3 részre szeleteljük és félretesszük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük. Elkezdjük elkészíteni a krémet. A málnát, a cukrot, a citrom levét, valamint egy vaníliarúd belsejét, vagy a vanillincukrot egy tálba tesszük és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük. A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot a málnás alaphoz adunk és elkeverjük azzal. Ezután lassú mozdulatokkal a málnás alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe. A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve, ez kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. Most vékony sugárban folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a málnás krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk. Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5 részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap, a következő 2/5 krém, végül a harmadik piskótalap és a maradék krém. A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát tejszínhabbal, málnával, szederrel, babapiskótával, vagy szeletelt mandulával díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem