Feltöltve:

Tejszínes karamelltorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

babapiskóta200 gramm

A krémhez

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej8 dl
kristálycukor10 evőkanál
Vajas íz10 dekagramm
habtejszín5 dl
Dr. Oetker Expressz zselatin fix2 csomag

A piskóta mártásához

cukor4 evőkanál
vaníliás2 csomag
cukor1 kevés
víz4 dl
Vajas íz5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Krém: A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg. Ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet, és takarékon, lassan felolvasztjuk a karamellt. A maradék tejben feloldjuk a pudingport, és a karamellás tejhez adjuk, majd állandóan kevergetve jó sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a Vajas ízt, és jól összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük. Amikor a krém már egynemű, hűtőbe tesszük.

2. lépés

A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vízzel összedolgozva felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a Vajas ízt, és addig kevergetjük, amíg a Vajas íz felolvad.

3. lépés

A tortaformát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal, és rákenjük a krém 1/4 részét, majd háromszor megismételve, a legutolsó piskótasor tetejét krémmel vonjuk be. Tetszés szerint tejszínnel, tortadarával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem