Feltöltve:

Tejszínes karamellszelet

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
cukor15 dekagramm
liszt16 dekagramm
kakaó3 dekagramm
sütőpor1 csomag

A töltelékhez

karamellízű pudingpor1 csomag
tej4 dl
cukor6 evőkanál
Ráma5 dekagramm

A tetejére

tejszín2.5 dl
csokoládé1 kevés
olaj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját 3 evőkanál vízzel és a cukor másik felével krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót, és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük a kikent, lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Amíg hűl a piskóta, a karamellízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, langyosra hűtjük, és a Ramát belekeverjük. A megsült piskótát kettévágjuk, megkenjük az egyik lapot a karamellkrémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverjük a tejszínt, rákenjük a tészta tetejére, és gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval csíkokat húzunk rá. Legalább 1 órát állni hagyjuk, utána felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem