Feltöltve:

Tejszínes, gyümölcsös túrótorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Krémhez

túró0.5 kilogramm
barackbefőtt20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor2 csomag
zselatin1.5 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája3 darab
tejszín (fele a krémhez, fele a díszítéshez)1 liter

Zseléhez

cukor6 dekagramm
tortazselé2 dekagramm
víz3 dl

Díszítéshez

csokipasztilla1 adag
gyümölcs(ök) ízlés szerint0.5 kilogramm

Piskótához

tojás6 darab
sütőpor1 kávéskanál
kristálycukor15 dekagramm
liszt15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Hat tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor 3-4 részre vágjuk, attól függően, kinek milyen magas lett a piskótája. A krém elkészítése: a 3 tojássárgát, a tejet, a cukrot és a zselatin felfőzzük, de nem szabad forrnia. Ha eléggé felmelegedett, akkor egy tálba öntjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a túrót, a citrom héját és a vaníliás cukrot (én szoktam egy kevés vanília aromát is tenni bele). A tejszínt habbá verjük és a felét óvatosan a túrós masszához keverjük. Ezután összeállítjuk a tortát. A lapokat megkenjük a túrós krémmel, megszórjuk vágott barackkal és egymásra rakjuk. Egy kevés krémet hagyjunk a torta bevonásához is. A tortát a hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd a tetejét ízlés szerint kirakjuk gyümölccsel és leöntjük zselével. Ha a zselé megkötött, akkor lehet tovább díszíteni tejszínhabbal, vagy csokipasztillákkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem