Feltöltve:

Tejszínes gyerek torta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tejszínes krém

vanília aroma0.5 kávéskanál
folyékony méz1 evőkanál
zselatin1 evőkanál
növényi tejszínhab5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz2 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Csokoládés krém

olaj2 evőkanál
víz1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm

Piskóta

tojás6 darab
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
cukor6 evőkanál
meleg víz6 evőkanál
liszt6 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapnunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, átszitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, végül a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

  2. 2. lépés

    A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyelve arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük meg. Hamar sül, ellenőrizzük tűpróbával.

  3. 3. lépés

    A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe és 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

  4. 4. lépés

    Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá. 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk és tegyük hűtőbe.

  5. 5. lépés

    Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat. Jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik.
    Ha kissé hűlt, terítsük a tejszínes rétegre, majd ismét tegyük a hűtőbe dermedni.

  6. 6. lépés

    Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0