Feltöltve:

Tejszínes gyerek szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Csokoládés krém

víz1 evőkanál
olaj2 evőkanál
Ráma10 dekagramm
csokoládé15 dekagramm

Tejszínes krém

vaniliaaroma0.5 kávéskanál
folyékony méz1 evőkanál
zselatin, vagy 1 csomag zseléfix1 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz1 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Tészta (2 laphoz)

tojás6 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
keserű kakaópor2 evőkanál
liszt6 evőkanál
meleg víz6 evőkanál
cukor6 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával. A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen, majd amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát, az olajat és jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem