Feltöltve:

Tejszínes gesztenyebomba

timer 100
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor2 evőkanál
gesztenyemassza50 dekagramm
tejszín3 dl
zselatin1 evőkanál
mazsola5 dekagramm
rum5 cl
kör alakú piskótalap1 darab
tortabevonó csoki10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy gömbölyű jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra. Egy keverőtálba tesszük a rumba áztatott mazsolát és a 2 evőkanál porcukrot. A tejszínt félig felverjük és hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint, majd tovább verjük. Ha kész, ezt is beletöltjük a tálba. 20 perc múlva, amikor megszilárdult, a tetejére tesszük a méretre vágott piskótát és hűtőbe tesszük másnapig. Óvatosan kiborítjuk, alulra kerül a piskóta, majd óvatosan levesszük róla az alufóliát és leöntjük olvasztott tortabevonóval, végül visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel tortaszerűen szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem