Feltöltve:

Tejszínes epertorta

timer 160
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

eper1 adag
babapiskóta1 darab

A piskótához

piskótakarika1 darab

A tejszínkrémhez

eper (friss)250 gramm
porcukor85 gramm
likőr (Triple Sec)3 evőkanál
vaníliarúd (belseje)1 darab
citrom leve0.5 darab
habtejszín500 milliliter
lapzselatin10 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. A lapzselatinra vizet öntünk.

  2. 2. lépés

    A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük.

  3. 3. lépés

    Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a Tiple Sec likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk, aztán félretesszük.

  4. 4. lépés

    A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártányi habot az epres alaphoz adunk, és lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet tegyük a hűtőbe.

  5. 5. lépés

    A lapzselatinról leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük. Folyamatos kevergetés mellett a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk. Kb. 10-20 másodpercet vesz igénybe. FIGYELEM! Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel! Amint feloldódott, jó is!

  6. 6. lépés

    Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!

  7. 7. lépés

    Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskóta, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskóta, és a maradék krém.

  8. 8. lépés

    A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két-három órára hűtőbe tesszük a tortát.

  9. 9. lépés

    Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról.

  10. 10. lépés

    A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 1

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 9
Feliratkozom a hírlevélre