Feltöltve:

Tejszínes epertorta

timer 160
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

piskótakarika 3-ba vágva1 darab
tojásfehérje8 darab
tojássárga8 darab
kristálycukor160 gramm
liszt200 gramm

Tejszines krémhez

érett eper250 gramm
porcukor85 gramm
narancsízű likőr3 evőkanál
vaníliarúd belseje1 darab
citrom leve0.5 darab
alaposan behűtött habtejszín500 milliliter
lapzselatin10 gramm

A díszítéshez

Friss eper1 kevés
babapiskóta1 darab

Elkészítés

1. lépés

Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. Ezt most félretesszük. A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük. Elkezdjük elkészíteni a krémet. Az epret, a porcukrot, a likőrt, a citromlevet, valamint egy vaníliarúd belsejét egy tálba tesszük, és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Most ezt is félretesszük. A tejszínhabot egy nagy kézi üstben kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal. Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe. A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. Nem forraljuk fel a zselatint, sőt ne is forrósítsuk fel. Amint feloldódott, jó is. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben. Most betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikába teszünk egy piskótalapot, majd rátesszük a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap, a következő 2/5-öd krém, végül a harmadik piskótalap, és a maradék krém. A torta tetején elsimítjuk a krémet, majd két-három órára hűtőbe tesszük. Ha a tortánk kihűlt, levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát eperrel, vagy tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem