Tejszínes csokitorta
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • 8 tojásos piskóta - 2 darab

    krem

    • csoki - 30 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tejszín - 2 dl

    Elkészítés:

    1. Sütünk 2 db 8 tojásos piskótát. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra összetört csokit, a porcukrot és állandó keverés mellett felforraljuk, majd kihűtjük teljesen. Ha ez megvan, hozzáadjuk a Ramát és jó habosra keverjük. Ha szeretjük a rumos csokit, akkor tehetünk a krémbe egy kis rumaromát is. Az alsó piskótát megkenjük a csokikrémmel, majd beborítjuk a másik lappal. Nagyon finom és ízletes. Díszítés saját fantázia szerint. Bevonhatjuk a tortát csokis tejszínnel is, úgyis nagyon finom.