Feltöltve:

Tejszínes-vaníliás eper kocka

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 csapott evőkanál
eperlekvár1 darab

Vaníliás krém

tojás4 egész
cukor15 dekagramm
liszt, vagy 4 evőkanál kukoricakeményítő6 evőkanál
tej4 dl
Ráma10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Tejszines krémhez

tejszín5 dl
cukor4 evőkanál
instant zselatinfix1 csomag
apróra vágott eper30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótát a hozzávalókból a szokásos módon megsütöm 180 fokon kb. 25-30 perc alatt. Én egy sütőpapírral bélelt 23x33 cm-es tepsit használtam. A kész piskótáról eltávolítom a sütőpapírt és hagyom kihűlni. Vaníliás krém: a tojásokat, a cukrot és a lisztet csomómentesre keverem és lassan hozzáöntöm a tejet, majd sűrű krémet főzök belőle. Amikor kihűlt, belekeverem a Ramát és a vaníliás cukrot. A piskótalapot eperlekvárral megkenem, erre simítom a vaníliás krémet. Én a vaníliás krémhez kukoricakeményítőt használtam, mert sokkal krémesebb és finomabb lett. Tejszínes krém: a tejszínt a cukorral és a zseléfixszel keményre verem. Ezt a krémet megfelezem, az egyik részbe belekeverem az apróra vágott epret. Kicsit állni hagyom, újra megkevergetem, hogy az epertől szép rózsaszínű legyen a krém. Ezt kenem a vaníliás krém tetejére, végül a sima tejszínhabos rész következik. Eperrel ízlés szerint díszítjük. Hűtőbe teszem a sütit néhány órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem