Egy pataki tálba olíva olajat öntünk és beletesszük a felszeletelt hagymákat és a paradicsomokat.
A húst felszeleteljük,befűszerezzük(aprított fokhagymával is bekenjük) és ráhelyezzük a zöldségágyra,a húsok tetejére még szeletelünk paradicsomot és rátesszük a felszeletelt gombát és a fekete olívabogyókat is .
Betesszük a sütőbe és 180C-on sütjük,közben egyszer majd kivesszük amikor már majdnem kész a hús.
Tehát kivesszük, és leöntjük róla a levet amelyet a zöldség és a hús engedett sütés közben.Ezután a hússzeletekre teszünk egy-két kanál tejfölt és reszelünk a tetejükre sajtot és visszatesszük a sütőbe hogy megpiruljon a teteje.
Amíg sül a húsunk,addig elkészítjük a főzeléket.
A gyalult kolbásztököt vízben sóval és aprított kaporral megfőzzük.
Amikor megfőtt a tejszínnel kikavart keményítővel behabarjuk és felfőzzük,de nem sokáig hogy a keményítő szerkezete ne essen szét mert akkor híg lesz a főzelékünk.
A kész főzeléket a mediterrán csirkemellel és kevés reszelt sajttal tálaljuk.