Tejszínes tökfőzelék mediterrán csirkemellel
Tejszínes tökfőzelék mediterrán csirkemellel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 80 dekagramm
  • tejföl - 1 evőkanál
  • paradicsom - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • tejszín - 2 dl
  • olajbogyó - 10 mag
  • csiperke gomba - 8 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • Knorr Ételsűrítő - 2 evőkanál
  • parmezán sajt - 10 dekagramm
  • főzőtök - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy pataki tálba olíva olajat öntünk és beletesszük a felszeletelt hagymákat és a paradicsomokat.
  2. A húst felszeleteljük,befűszerezzük(aprított fokhagymával is bekenjük) és ráhelyezzük a zöldségágyra,a húsok tetejére még szeletelünk paradicsomot és rátesszük a felszeletelt gombát és a fekete olívabogyókat is .
  3. Betesszük a sütőbe és 180C-on sütjük,közben egyszer majd kivesszük amikor már majdnem kész a hús.
  4. Tehát kivesszük, és leöntjük róla a levet amelyet a zöldség és a hús engedett sütés közben.Ezután a hússzeletekre teszünk egy-két kanál tejfölt és reszelünk a tetejükre sajtot és visszatesszük a sütőbe hogy megpiruljon a teteje.
  5. Amíg sül a húsunk,addig elkészítjük a főzeléket. A gyalult kolbásztököt vízben sóval és aprított kaporral megfőzzük. Amikor megfőtt a tejszínnel kikavart keményítővel behabarjuk és felfőzzük,de nem sokáig hogy a keményítő szerkezete ne essen szét mert akkor híg lesz a főzelékünk.
  6. A kész főzeléket a mediterrán csirkemellel és kevés reszelt sajttal tálaljuk.