Feltöltve:

Tejszínes szelet

timer 260
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt70 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
kakaópor60 gramm
Rama Vajas Íz75 gramm
tojás2 darab
cukor60 gramm
méz2 evőkanál
Dr. Oetker vanília aroma1 teáskanál

A krémhez

zselatinlap2 darab
mascarpone125 gramm
méz3 evőkanál
habtejszín200 milliliter
porcukor1 evőkanál
víz1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és
    egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt.

  2. 2. lépés

    A száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport, kakaóport) keverjük össze. A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, tegyük félre.
    A tojásokat keverjük habosra a cukorral és mézzel, majd keverjük bele az olvasztott margarint és a vanília aromát is.
    Masszánkat öntsük a sütőpapírral bélelt sütőlemezre 0.5-1cm vastagon, és süssük kb. 15 percen keresztül az előmelegített sütőben.
    Ha kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk 2 egyenlő részre. Hűtsük ki teljesen.

  3. 3. lépés

    A krémhez a zselatint áztassuk be hideg vízbe.
    A mascarponét keverjük simára a mézzel.
    A zselatint csavarjuk ki, és 1 evőkanálnyi vízben melegítsük fel.
    A hideg tejszínt verjük lágy habbá a porcukorral, majd keverés közben óvatosan öntsük hozzá a felolvasztott zselatint és verjük kemény habbá.
    Forgassuk össze a mézes mascarponét a tejszínhabbal.

  4. 4. lépés

    A kihűlt tésztalapok egyikét tegyük egy tálcára. Kenjük rá a mascarponés tejszínes krémet, simítsuk egyenletesre.
    A másik kakaós lapot vágjuk akkora szeletekre, ahogy tálalni szeretni süteményünk. Helyezzük az egyes szeleteket a krém tetejére (így könnyebb lesz tálaláskor szeletelni). Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Kakaós süti

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0

Pozsonyi kocka

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Kakaós-kókuszos bögrés

timer 55"
mood Könnyű
thumb_up 0