Tejszínes sajtos csirkecomb, rizibizivel a Főételek kategóriában
Megmossuk a csirkecombot és átnézzük, hogy ne maradjon toll, vagy valami más a bőrén. Üvegedénybe belerakjuk a megtisztított húsdarabokat és rászórjuk a fűszereket. A sóval vigyázzunk, mert a szárnyas fűszerkeveréknek is van só tartalma, illetve kóstoljuk meg a sajtot is, hogy mennyire sós. Jól keverjük össze a fűszerekkel a húst és az edényt fóliázzuk le. Ha van rá lehetőség, ezt már előző este készítsük el, hogy a fűszerek átjárják a húst. Ha nem tudjuk előző este előkészíteni, akkor minimum egy órát pihentessük a hűtőben a fűszerekkel.
A lisztet tegyük bele egy tálba, egy másik tálba pedig üssük fel a tojást és jól vejük fel. Egy harmadik tálba pedig reszeljük bele a sajtot. A befűszerezett húst kezdjük el bepanírozni, csak a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtot használunk. Az így bepanírozott húsdarabokat egy nagyon picit kiolajozott sütőedénybe rakjuk egymás mellé, majd ráöntjük a tejszínt. Alufóliával lefedjük a sütőedényt és előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon fél órát sütjük.
Ekkor levesszük a fóliát, megszúrjuk a húst hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor már fólia nélkül rakjuk vissza, hogy megpiruljon a teteje. Amíg a hús a fólia alatt sül a sütőben, addig egy edényben egy evőkanál olajat hevítünk és beleöntjük a tasakból a rizst. Fűszerezzük és kicsit megpirítjuk, felengedjük húsleves lével, majd lefedjük, hogy párolódjon.
Amíg a rizs párolódik, addig egy másik edényben, ami akkora legyen, hogy majd a rizst a végén hozzá tudjuk önteni, szintén egy evőkanál olajat hevítünk, majd ráöntjük a zöldborsót. Enyhén megsózzuk és rászórjuk a cukrot, majd elkezdjük párolni. A cukor kihozza a borsó jellegzetesen finom ízét. Felöntjük egy kis húsleves lével és puhára főzzük. Ha megpuhult, a levét is elforraljuk.
A zöldborsóra ráöntjük a megpárolódott rizst és az apróra vágott zöldpetrezselymet, majd összekeverjük.