Tejszínes, paprikás csirkecomb filé spanyolosan, vörös babbal, kolbásszal és kaliforniai paprikával
Tejszínes, paprikás csirkecomb filé spanyolosan, vörös babbal, kolbásszal és kaliforniai paprikával
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 300 milliliter
  • olaj - 2 evőkanál
  • tejszín - 100 milliliter
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • konzerv vörösbab - 250 gramm
  • hegyes erős paprika - 1 darab
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • édes fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • csirkecomb filé - 500 gramm
  • paprikás szalámi - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk föl a csirkecomb filéket 3-3 darabra. Egy lábosban forró olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a Knorr alapot és a paprikát, majd öntsük fel 3 dl vízzel. Forraljuk föl.
  2. A babot szűrjük le és mossuk át. A kaliforniai paprikát mossuk meg és vágjuk nagyobb kockákra. Adjuk őket a húshoz. Vágjuk a kolbászt kockára, az erős paprikát pedig szeletekre (mag nélkül). Adjuk ezeket is a pörkölthöz. Szórjuk meg szárított petrezselyemmel. Főzzük kb. 25 percig, míg kész nem lesz. Ha szükséges, pótoljuk közben a vizet.
  3. A végén adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk még egyszer föl, majd vegyük le a tűzről. Tálaljuk rizzsel, vagy árpagyönggyel.