Tejszínes hagymaleves sajtos falatokkal
Tejszínes hagymaleves sajtos falatokkal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • sajt - 5 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • tejszín - 1 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • tészta - 20 dekagramm
  • lilahagyma - 2 darab
  • salotta hagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk a póréhagymát is felkarikázzuk.
  2. Egy fazékba felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a hagymákat és 5 percig kevergetve dinszteljük. Enyhén megsózzuk, ráöntünk 1 dl vizet és 10 percig fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
  3. Levesszük a fedőt felöntjük 1,2 l vízzel, majd amikor a leves elkezdett forrni beledobjuk a leveskockát és hozzáadjuk az ételízesítőt. Alacsonyabb lángon főzzük tovább 15 percig. Amíg fő a levesünk, a tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  4. A megpuhult hagymát levesszük a tűzről és egy botmixerrel összeturmixoljuk a hagymát.
  5. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk felforrni. A lisztes tejszínt elkeverjük 2 merőkanál levessel, hőkiegyenlítést végzünk, majd a tejszínes keveréket állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk. Ízlés szerint, ha szükséges sózhatjuk és hozzáadjuk szerecsendiót, majd 2 perc alatt készre főzzük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, egy derelyevágó segítségével keskeny csíkokra, vagy kockára vágjuk. Egy teflontepsibe tesszük a tésztákat. Ha nincs teflontepsi kéznél, tegyünk alá szilikonos sütőpapírt. A kis falatokat megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.