Tejszínes gombás húsos ragu, hasábburgonyával
Tejszínes gombás húsos ragu, hasábburgonyával
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • tejszín - dl
  • sertés tarja - 50 dekagramm
  • gomba - 25 dekagramm
  • szárított petrezselyem - 1 evőkanál
  • fagyasztott hasábburgonya - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1x1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre.
  2. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk nagyon vékony szeletekre, és abban az olajban amiben a húst sütöttük, pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a szalonnát, ízlés szerint fűszerezzük, majd tegyük vissza a húst, öntsünk rá egy kevés vizet és puhára főzzük.
  3. Ha megpuhult a hús, tegyük bele a felszeletelt gombát, öntsük fel tejszínnel és készre főzzük.
  4. A körethez süssük meg forró olajban a hasábburgonyát.