Tejszínes-gesztenyés
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 5 csomag
    • tej - 1.5 liter
    • + 3 evőkanál cukor - 15 dekagramm
    • babapiskóta - 1 csomag
    • tej a babapiskóta áztatásához - 2 dl
    • rum - 1 kevés
    • növényi habtejszín - 0.5 liter
    • habfixáló (elhagyható) - 1 csomag

    Tészta

    • gesztenyemassza - 1 csomag
    • darált keksz + valamennyi keksz a tepsi szórásához - 30 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tepsi alját megszórjuk darált keksszel és rányomkodjuk a masszát.
    2. A krémhez az 5 csomag vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 1,5 liter tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 25 dkg Ramát és a 15 dkg cukrot. A fele krémet a gesztenyemasszára tesszük.
    3. 1 cs babapiskótát a rumos-langyos tejbe beleforgatjuk, (nem eláztatjuk), majd a krémre rakjuk szellősen, egymás mellé és a krém másik felével beborítjuk.
    4. A 1/2 literes növényi tejszínhabot és a habfixálót felverjük, (ne legyen túl kemény a hab), majd ezt az egészre rátesszük.