Feltöltve:

Tejszínes francia hagymaleves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

vöröshagyma70 dekagramm
fokhagyma gerezd3 darab
Delikát ételízesítő2 teáskanál
száraz fehérbor1 dl
Rama Vajas Íz10 dekagramm
kakukkfű ág3 darab
őrölt szerecsendió2 csipetnyi
őrölt fehérbors2 csipetnyi
tejszín200 milliliter

a sajtos crouton-hoz

francia baguette20 szelet
Rama Vajas Íz5 dekagramm
kis csokor petrezselyemzöld1 darab
reszelt sajt20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk, aprítsuk.

2. lépés

Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát és pároljuk, sűrűn megkeverve, lassú tűzön kb. 30 percig, hogy a hagyma színe ne változzon jelentősen. Az utolsó 1 percben adjuk hozzá a szerecsendiót, a fehérborsot és a Delikátot.

3. lépés

Öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a fehérbort.

4. lépés

Adjuk hozzá a kakukkfű ágacskákat és lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük további 20 percig.

5. lépés

A baguett szeleteket mindkét oldalát pirítsuk meg a sütőben, kenjük meg Rama Vajas Ízzel, szórjuk meg a finomra vágott petrezselyem zölddel, végül a reszelt sajttal. Grill funkción süssük rá a sajtot.

6. lépés

Öntsük a tejszínt a leveshez, szükség szerint utóízesíthetünk Delikáttal, őrölt fehérborssal. Vegyük ki a kakukkfüvet, tálaljuk a sajtos croûton-nal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem