Tejszínes-fokhagymás laskagomba tésztával
Tejszínes-fokhagymás laskagomba tésztával
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 1 teáskanál
  • tejszín - 2 dl
  • tészta - 30 dekagramm
  • laskagomba - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombát megtisztítjuk, szeletek vágjuk és megmossuk. A hagymát finomra vágjuk és az olívaolajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, meghintjük ételízesítővel, csipet borssal.
  2. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. A gomba pár perc alatt levet ereszt, amennyiben kevés a lé, adhatunk hozzá fél dl vizet. Időközben ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, majd kb 30 perc alatt puhára főzzük a gombát. Amíg fő a gomba, kifőzzük a tésztát a terméken található utasítás szerint.
  3. Egy tálba a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel. A kész gombára öntjük és pár perc alatt készre főzzük.