Tejszínes, erdei gombás sertéspörkölt
Tejszínes, erdei gombás sertéspörkölt
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • olaj - 2 evőkanál
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • tejszín - 2 dl
  • kápia paprika - 2 darab
  • vegyes szárított erdei gomba - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a gombát kb. 2 dl kézmeleg vízbe kb. fél órára.
  2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy lábosban. Pirítsuk meg rajta a húst, sózzuk meg egy kicsit, majd hagyjuk, hogy fője el a levét.
  3. Adjuk hozzá a Knorr alapot, majd öntsük fel 2 dl vízzel és 2 dl tejszínnel. Keverjük jól el, majd hozzuk forrásba. Ezután vegyük le a lángot és főzzük szépen lassan. Ha közben pótolni kell a folyadékot, akkor adjunk a gomba áztató vizéből hozzá.
  4. Mikor kb. 2/3-ig van kész, akkor adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott kápia paprikát és a beáztatott gombát. Főzzük készre továbbra is lassú tűzön. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.