Feltöltve:

Tejszínes-csokoládés szelet

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
cukor6 kupica
liszt6 evőkanál
kakaó2 evőkanál
sütőpor1 csomag
forró víz6 evőkanál

Krémhez

sűrített tej2 tubus
zselatinfix1 csomag
növényi tejszín0.5 liter

Mázhoz

tortabevonó, tej, vagy ét, ízlés szerint2 tábla

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból piskótát készítek, de a tojásfehérjét úgy verem kemény habbá, hogy kanalanként adom hozzá a forró vizet. Nagy gáztepsit Ramával kikenek, liszttel meghintem, beleegyengetem a piskótamasszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Hűlés után kettévágom. A habot keményre verem, a sűrített tejet kissé megmelegítem, majd csomómentesre keverem benne a zselatinfixet. Beleöntöm a felvert habba, majd turmixszal ismét jól összekeverem. A tortabevonót felolvasztom 10-15 dkg Ramával. Az egyik tésztára rákenem a hab felét, villával végigcsíkozom, majd a csokiöntetből egész vékony réteget öntök a hab tetejére. Beteszem a hűtőbe amíg a csoki megszilárdul. A hab másik felét rákenem a csokiöntet tetejére, majd ráhelyezem a piskóta lapot, és a tetejét bevonom a maradék csokiöntettel. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem