Tejszínes csirkemell sütőben
Tejszínes csirkemell sütőben
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • tej - 200 milliliter
  • tejszín - 200 milliliter
  • kisebb fej vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 teáskanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • reszelt sajt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk, a vöröshagymát szeleteljük. 2 dl tejben keverjük el a Csirkés Delikátot, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát.
  2. Fektessük bele a csirkemelleket és légmentesen lezárva tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.
  3. A jól lecsepegtetett csirkemellek minden oldalát süssük elő a Rama Vajas Íz margarinban, majd tegyük egy hőálló tálba.
  4. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk röviden (1 perc) a lisztet. Öntsük hozzá 1 dl-t a pácolásra használt tejből és 2 dl tejszínt. Keverjük simára és forraljuk ki, öntsük az elősütött csirkemellekre.
  5. Szórjuk meg reszelt sajttal és 175°C-ra előmelegített sütőben süssük 45 percig.