Tejszínes csirke
Tejszínes csirke
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • csirke - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - dl
  • liszt - 2 evőkanál
  • tejszín - 2 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • paprika - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • Knorr Fokhagymás Ízbomba - 1 darab
  • őrölt bors - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkét feldaraboljuk, jól megtisztítjuk. Egy edényben jól megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amikor félig megpuhult, belerakjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Együtt sütjük, míg szét nem sülnek a zöldségek, akkor egy kis kanál paprikát teszünk rá, majd fél deciliter vízzel felöntjük.
  2. Belerakjuk a fűszereket és a csirkét. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús leve elfő. Utána felengedjük 1 dl vízzel és tovább főzzük, közben beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Amikor a hús puha lesz, akkor a tejszínt összekeverjük a liszttel és azzal behabarjuk a tejszínes csirkét.