Tejszínes-borsos szűzérmék fokhagymás brokkolival
Tejszínes-borsos szűzérmék fokhagymás brokkolival
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Classic - 2 evőkanál
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • napraforgóolaj - 2 evőkanál
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor
  • brokkoli rózsák - 1 kilogramm
  • hideg víz - 2 dl
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • sertésszűz - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A sertésszüzet vékony érmékre szeleteljük, borsozzuk, majd felhevített olajon megpirítjuk mindkét oldalán.
  2. A tasak tartalmát elkeverjük a vízzel és a tejszínnel, majd a húsra öntjük és közepes lángon sűrűsödésig főzzük.
  3. Közben kevés sós vízben megpároljuk a brokkolirózsákat, leszűrjük, felhevített margarinba forgatjuk.
  4. Tálaláskor a brokkolirózsákat tányérra rendezzük és bőségesen kanalazunk mellé a tejszínes érmékből. Tetejét gazdagon megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.