Feltöltve:

Tejszínes almaszósz

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor3 evőkanál
liszt3 evőkanál
alma10 darab
szegfűszeg2 teáskanál
Főzőtejszín2 dl
citrom leve darab
egész fahéj5 darab

Tejszínes almaszósz a Szószok kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az almát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk, majd a gerezdeket is tovább daraboljuk. Törekedjünk arra, hogy a darabok egyformák legyenek. (Ha nagyon nagy az eltérés a darabok között, akkor az apróbbak szétfőnek, a túl nagyok pedig kemények maradnak.)

2. lépés

Az almadarabokat beletesszük egy főzőedénybe, rácsavarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és a fahéjat. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, és kb 10 perc alatt puhára főzzük.

3. lépés

Amíg fő az alma, addig a lisztet beletesszük egy tálba, hozzáadjuk apránként a tejszínt, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.

4. lépés

Tejszínes almaszósz elkészítés 4. lépés képe

Amikor puha az alma, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett, óvatosan hozzáadjuk a liszttel kikevert tejszínt.
Egy pillanatra még visszahelyezzük a tűzhelyre, egyet forralunk rajta.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem