Feltöltve:

Tejszínes-almás szeletek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

lágy Rama10 dekagramm
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
nyers marcipánmassza10 dekagramm
tojás3 darab
liszt15 dekagramm
étkezési keményítő5 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
tejszín4 evőkanál
alma80 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Alaposan keverjük össze a Ramát 8 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a szétmorzsolt marcipánnal és a tojásokkal. A lisztet keverjük össze a keményítővel és a sütőporral, majd a tejszínnel együtt keverjük a Ramás masszába. Kenjünk ki Ramával egy 26 cm átmérőjű tortaformát. A tésztát töltsük formába. Az almát mossuk és hámozzuk meg, vágjuk félbe, és a magházat távolítsuk el. Minden fél almának késsel rácsosan vagdossuk be a gömbölyű oldalát. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A maradék cukrot keverjük össze a fahéjjal. A fél almákat forgassuk bele, majd vágott felükkel lefelé nyomjuk a tésztába. A süteményt a sütő középső szintjén kb. 45 perc alatt süssük meg.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem