tojás | 3 darab |
vaníliarúd magjai | 1 rúd |
tej | 300 milliliter |
finomliszt | 150 gramm |
tejszín | 200 púpos kávéskanál |
só | 0.5 csipetnyi |
magozott meggybefőtt | 350 gramm |
porcukor | 90 gramm |
Egy kb 30x24 cm-es tepsit Ramával vékonyan kikenünk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott és lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sárgájától. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót és a porcukrot két részben, végül tovább habosítjuk a tojásokat, összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliás rúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem: ügyeljünk arra, hogy a masszát csomómentesre keverjük. Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük, kb 30 perc alatt, hőlégkeverés nélkül. Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.
Hozzászólások