Tejmentes kakaós csiga
Tejmentes kakaós csiga
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • rizstej - 2,5 dl
  • porélesztő - 2,5 teáskanál
  • Liszt - 50 dekagramm
  • Cukor - 10 dekagramm
  • Só - csipetnyi
  • Tojás - 2 darab
  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 18 dekagramm
  • Rama vanillincukor - 1 csomag
  • barnacukor - 10 dekagramm
  • holland kakaópor - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt beleszórjuk a cukros- langyos tejbe. Egy tálban összegyúrunk 8 dkg margarint, sót, tojásokat és a lisztet. Beleöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, ha kell még adunk hozzá lisztet. Letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni.
  2. A töltelékhez összekeverjük a vanillincukrot, a kakaóport és a barna cukrot.
  3. A megkelt tésztát fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék margarinnal, megszórjuk a kakaós cukorral. Jó szorosan feltekerjük és egy késsel 5 cm széles szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral meghintve tálaljuk.