Liszt | 700 gramm |
---|---|
Rama laktózmentes margarin | 250 gramm |
Krumpli leve | 1 dl |
élesztő | 25 gramm |
tört burgonya | 300 gramm |
tojás sárgája | 3 darab |
Cukor | 5 gramm |
Só | 1 kevés |
Tejmentes burgonyás pogácsa a Előételek kategóriában
A Rama Laktózmentes margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos krumpli levében (kis cukrot kell bele rakni), majd a hozzávalókat összedolgozzuk, ezután a tésztát letakarva kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, tetejét bevagdossuk, szagassuk. Tepsire rakva egy kicsit még keleszthetjük.
(Esetleg, ha valaki sajtosan kedveli: kinyújtás után tojássárgájával kenjük meg a tészta tetejét, majd Violife-t (vagy más tejmentes "sajttal") vagy laktózérzékenyek laktózmentes sajtot reszelhetnek a tetejére.)
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.