Feltöltve:

Tejfölös torta

timer 35
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szoba-hőmérsékletű Rama200 gramm
cukor200 gramm
vanília aroma1 teáskanál
tojás3 darab
hámozott reszelt alma1 darab
finomliszt1 bögre
sütőpor1 teáskanál
kukoricaszirup5 evőkanál
friss gyümölcs1 kevés

A tálaláshoz

sodó, vagy tejszín1 kevés
kukoricaszirup5 evőkanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

190 fokra melegítsük elő a sütőt, majd Ramával kenjük ki egy 20 cm átmérőjű, nem szétnyitható tortaformát. A forma alját béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalára is jusson. A Ramát keverjük ki krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a vanília aromát. Egyenként adjuk hozzá a tojást, mindegyik után alaposan verjük fel a masszát. Adjuk hozzá a reszelt almát. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és ezt is adjuk a keverékhez. Adjuk hozzá a tejfölt is, alaposan verjük fel, amíg sima tésztát nem kapunk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Öntsük a kukoricaszirupot az előkészített forma aljára, majd kanalazzuk rá a tésztát. Fedjük le a tortát egy Ramával megkent alufóliával.A fólia nézzen Ramás felével lefelé, és egy madzaggal erősítsük a tortaformára. A formát tegyük egy nagy tepsibe, öntsünk mellé a forró vizet, amíg a forma falának feléig ér. 75 percig süssük, majd vegyük ki a tortát a vízből. 20 percig hagyjuk állni, mielőtt tányérra borítanánk. Melegítsük meg az extra adag kukoricaszirupot, majd öntsük a torta tetejére. Ízlés szerint friss gyümölccsel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem